Varnejši internet

Prizadevamo si za varnejši internet za vse.

Že od nekdaj veliko truda vlagamo v razvijanje varnostne tehnologije, ki koristi ne samo našim uporabnikom, ampak celotnemu spletu. Ko razvijemo tehnologijo, s katero povečamo varnost svojih storitev, poskrbimo tudi, da je uporabljena v dobro vseh. Varnostne grožnje se ves čas spreminjajo in naši prilagodljivi ter napredni ukrepi služijo kot zgled drugim podjetjem.

Varno brskanje ne ščiti samo Chromovih uporabnikov

Tehnologijo varnega brskanja smo sprva razvili za zaščito Chromovih uporabnikov pred zlonamerno programsko opremo in napadi z lažnim predstavljanjem, tako da pri poskusu odpiranja nevarnih spletnih mest prejmejo opozorilo. Ker želimo, da je internet varnejši za vse, smo tudi drugim podjetjem omogočili brezplačno uporabo te tehnologije v njihovih brskalnikih, na primer v Applovem Safariju in Mozillinem Firefoxu. Danes je polovica svetovne spletne populacije zaščitena z varnim brskanjem.

Prav tako lastnike spletnih mest opozorimo, če imajo njihova spletna mesta varnostne pomanjkljivosti, in jim ponudimo brezplačna orodja za hitro odpravljanje težav. Ker novo varnostno tehnologijo, ki jo razvijemo, delimo z drugimi, poskrbimo, da je internet varnejši za vse.

Za povečanje vaše varnosti med brskanjem po internetu uporabljamo HTTPS

Če se z našimi storitvami povežete s šifriranjem HTTPS, ste zaščiteni pred radovedneži in zlonamernimi hekerji ter tako poskrbite, da odprete točno tisto, kar želite. Ker želimo lastnike spletnih mest spodbuditi k uporabi te dodatne varnosti, je šifriranje HTTPS eno od meril, ki jih algoritem Iskanja Google uporablja pri uvrščanju spletnih mest v rezultatih iskanja.

Za odkrivanje ranljivosti ponujamo nagrade

Pri Googlu imamo programe nagrad za odkrivanje varnostnih ranljivosti, s katerimi neodvisnim raziskovalcem plačujemo za iskanje ranljivosti v naših storitvah ter za izdelavo varnostnih popravkov. Vsako leto za raziskovalne subvencije in nagrade za odkrivanje napak namenimo več milijonov dolarjev. Trenutno imamo programe nagrad za odkrivanje varnostnih ranljivosti za več Googlovih izdelkov, med drugim za Chrome in Android.

Naša varnostna orodja so na voljo razvijalcem

Svojo varnostno tehnologijo delimo z drugimi, kadar menimo, da jim bo koristila. Google Cloud Security Scanner je na primer brezplačno na voljo razvijalcem. S to tehnologijo lahko v storitvi App Engine analizirajo svoje spletne aplikacije in v njih poiščejo morebitne varnostne ranljivosti.

Zaradi varnejšega interneta z drugimi delimo podatke o svojem delovanju

Od leta 2010 Google objavlja Preglednost informacij s statističnimi podatki o odstranitvah zaradi kršitve avtorskih pravic, zahtevah državnih organov za uporabniške podatke ter varnostnih pobudah, kot je Varno brskanje. Prav tako objavljamo podatke o uporabi šifriranja za spletna mesta in e-pošto. Tega ne počnemo samo zato, da bi svoje uporabnike obveščali o napredku, ampak tudi zaradi spodbujanja drugih, da zaradi varnejšega interneta za vse uporabijo višje varnostne standarde.