Prevzemite nadzor

Zasebnost svojih podatkov upravljate vi.

Na podlagi podatkov poskrbimo, da so naše storitve uporabnejše, vendar se vi odločite, katere vrste podatkov zbiramo in uporabljamo. Na strani »Moj račun« so na voljo preprosto uporabna orodja za upravljanje zasebnosti in varnosti. Z nastavitvami določite, kako lahko na podlagi svojih podatkov izboljšate delovanje Googlovih storitev za vas.

Odprite stran »Moj račun«

Upravljajte nastavitve zasebnosti s pregledom zasebnosti

V samo nekaj minutah lahko opredelite vrste podatkov, ki jih Google lahko zbira, navedete, katere osebne podatke želite deliti s prijatelji ali javno objaviti, in prilagodite vrste oglasov, za katere želite, da vam jih Google prikazuje. Te nastavitve lahko spreminjate, kolikor pogosto želite.

Izvedite pregled zasebnosti

Zavarujte račun z varnostnim pregledom

Prva stvar, ki jo lahko storite za zaščito Google Računa, je izvedba varnostnega pregleda. Razvili smo ga, da bi vam pomagali preveriti, ali so vaši podatki za obnovitev aktualni in ali so spletna mesta, aplikacije in naprave, povezane z vašim računom, dejansko tiste, ki jih še uporabljate in jim zaupate. Če je kar koli videti sumljivo, lahko takoj spremenite nastavitve ali geslo. Varnostni pregled traja le nekaj minut in ga lahko izvedete, kolikor pogosto želite.

Izvedite varnostni pregled

Določite, kateri podatki so povezani z vašim računom

S podatki, ki jih shranimo v povezavi z vašim računom, so lahko Googlove storitve uporabnejše – Google Zemljevidi vam prikažejo boljše možnosti za prevoz na delo, v Iskanju Google pa se hitreje prikažejo rezultati. S kontrolniki za dejavnost lahko določite, kateri podatki se povežejo z vašim računom, in začasno ustavite zbiranje določenih vrst podatkov – na primer iskanj in dejavnosti brskanja, obiskanih spletnih mest ter podatkov iz naprav.

Odprite kontrolnike za dejavnost

Nadzirajte oglase na podlagi nastavitev

V nastavitvah oglasov lahko oglase nadzirate glede na teme, ki vas zanimajo. Če na primer z nastavitvami za prilagajanje oglasov sporočite Googlu, da imate radi pop glasbo, bodo takrat, ko ste prijavljeni v YouTube, morda prikazani oglasi za prihodnje izdaje in koncerte blizu vas.

Če izklopite prilagajanje oglasov, ko ste prijavljeni, v Googlovih storitvah ter na spletnih straneh in v aplikacijah naših partnerjev ne bomo več prikazovali oglasov, povezanih s tem, kar vas zanima. Če ste odjavljeni in izklopite prilagajanje oglasov, to vpliva samo na Googlove storitve, v katerih so prikazani oglasi.

Odprite nastavitve oglasov

Oglejte si podatke v računu na strani »Moja dejavnost«

Stran »Moja dejavnost« je osrednje mesto, na katerem najdete stvari, ki ste jih iskali ali si jih ogledali z našimi storitvami. Z orodji, ki omogočajo iskanje po temah, datumu in izdelkih, si lahko preprosto ogledate svojo preteklo dejavnost v spletu. Posamezne dejavnosti ali celotne teme, za katere ne želite, da so povezane z računom, lahko trajno izbrišete.

Odprite stran »Moja dejavnost«

Preglejte osnovne podatke o računu

Nadzirajte, kateri osebni podatki so na voljo Googlovim storitvam – na primer ime, e-poštni naslov in telefonska številka.

Preglejte osebne podatke

S storitvijo »Prenesite svoje podatke« imate lahko svojo vsebino na voljo povsod

Fotografije. E-poštna sporočila. Stiki. Celo vaši zaznamki. Nadzor nad vsebino, shranjeno v Google Računu, imate vi. Zato smo razvili storitev »Prenesite svoje podatke«, s katero lahko podatke kopirate, varnostno kopirate ali celo prenesete v drugo storitev.

Odprite storitev »Prenesite svoje podatke«