Vaši podatki

Želimo, da razumete, katere podatke zbiramo in uporabljamo.

Ko uporabljate Googlove storitve, nam zaupate svoje podatke. Naša odgovornost je, da jasno navedemo, kaj zbiramo in kako to uporabljamo za izboljšanje svojih storitev.

Tri glavne vrste podatkov, ki jih zbiramo:

Vaše dejavnosti

Ko uporabljate naše storitve, na primer iščete z Googlom, uporabljate navodila za pot v Google Zemljevidih ali gledate videoposnetek v YouTubu, zbiramo podatke, da bi te storitve pravilno delovale. To so lahko med drugim:

 • Stvari, ki jih iščete
 • Spletna mesta, ki jih obiščete
 • Videoposnetki, ki si jih ogledate
 • Oglasi, ki jih kliknete ali se jih dotaknete
 • Vaša lokacija
 • Podatki o napravi
 • Naslov IP in podatki piškotkov

Stvari, ki jih ustvarite

Če ste prijavljeni z Google Računom, vse, kar ustvarite z uporabo naših storitev, shranimo in zaščitimo. To so lahko med drugim:

 • E-poštna sporočila, ki jih prejmete in pošljete v Gmailu
 • Stiki, ki jih dodate
 • Dogodki v koledarju
 • Fotografije in videoposnetki, ki jih naložite
 • Google Dokumenti, Google Preglednice in Google Predstavitve v Googlu Drive

Stvari, ki vas osebno opredeljujejo

Ko se prijavite za Google Račun, hranimo osnovne podatke o računu, ki ste nam jih dali. To so lahko med drugim:

 • Ime in priimek
 • E-poštni naslov in geslo
 • Datum rojstva
 • Spol
 • Telefonska številka
 • Država
Google Zemljevidi v pametnem telefonu

Kako Google Zemljevidi poskrbijo, da ste hitreje na cilju

Pri uporabi aplikacije Google Zemljevidi telefon Googlu pošilja anonimne podatke o vaši lokaciji. Te združimo s podatki ljudi v vaši bližini in tako prepoznamo vzorce prometa. Google Zemljevidi lahko na primer zaznajo, ko se veliko vozil na isti ulici počasi premika v isto smer in vam sporoči, da je promet gost. Ko vas bodo Google Zemljevidi naslednjič opozorili na zastoj zaradi prometne nesreče in vam pokazali hitrejšo pot do cilja, vedite, da so za to zaslužni podatki drugih voznikov.

Vrstica Iskanja Google s samodokončanjem

Kako Google samodokonča iskanja

Se vam je že zgodilo, da ste nekaj iskali in se zatipkali, Google pa je nekako vseeno vedel, kaj ste mislili? Naš model za popravljanje črkovanja uporablja podatke od ljudi, ki so v preteklosti naredili isto napako kot vi, in jo popravi. Tako vemo, da ste zelo verjetno mislili »Barcelona«, ko ste vnesli »Barsalona«.

Zgodovina iskanja lahko tudi pomaga Googlu samodokončati vaša iskanja. Če ste že kdaj iskali »leti Barcelona«, bomo to morda predlagali v iskalnem polju, še preden napišete celotno poizvedbo. Ali pa denimo, da ste privrženec istoimenskega nogometnega kluba in pogosto iščete »Barcelona rezultati«: morda vam bomo to že kar predlagali.

Zavihek v Chromu z obrazcem, ki ga je izpolnilo samodejno izpolnjevanje

Kako Chrome izpolni obrazce namesto vas

Pri vsakem nakupu ali prijavi za račun v spletu izpolnjujete obrazce z osebnimi podatki. Ko uporabljate Chrome, lahko na primer shranimo vaše ime, naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov in podatke za plačilo, tako da lahko te obrazce izpolnimo namesto vas. Kadar koli lahko uredite posamezna polja samodejnega izpolnjevanja ali to nastavitev v celoti onemogočite.

Vrstica Iskanja Google s fotografijo profila in gumbom za zasebne rezultate

Kako Iskanje Google pomaga pri iskanju informacij

Iskanje Google lahko pridobi uporabne informacije iz Gmaila, storitve Google Foto, Google Koledarja in drugih storitev ter jih prikaže v zasebnih rezultatih iskanja, tako da vam ni treba iskati. Iščite na primer »obisk pri zobozdravniku», »pokaži moje fotografije na plaži« ali »kje je moja hotelska rezervacija«. Če ste prijavljeni, bomo te podatke pridobili iz drugih Googlovih storitev in vam jih posredovali v enem samem koraku.

Oblački za klepet med uporabnikom in Pomočnikom Google

Kako vam lahko Pomočnik Google pomaga pri opravilih

Ne glede na to, ali ste doma ali na poti, vam Pomočnik lahko vedno pomaga. Ko mu zastavite vprašanje ali mu nekaj naročite, vam pomaga tako, da uporabi podatke iz drugih Googlovih storitev. Če na primer vprašate »What coffee shops are nearby?« (Katere kavarne so v bližini?) ali »Do I need an umbrella tomorrow?« (Ali bo jutri treba s seboj vzeti dežnik?), Pomočnik za prikaz najustreznejšega odgovora uporabi podatke iz Google Zemljevidov in Iskanja Google, podatke o vaši lokaciji in zanimanjih ter nastavitve. Podatke, ki se zbirajo pri komunikaciji s Pomočnikom, si lahko kadar koli ogledate v orodju Moja dejavnost in jih tam izbrišete.

Brskalnik s prikazanim Mojim računom

Nadzirajte nastavitve zasebnosti v Mojem računu

Ne glede na to, ali imate Google Račun, lahko določite, katere vrste podatkov bodo pripomogle k boljšemu delovanju Googlovih storitev za vas. Na strani Moj račun imate na voljo orodja za upravljanje osebnih podatkov in zaščito zasebnosti.

Pretekla iskanja v Chromovem oknu

Oglejte si podatke v računu na strani »Moja dejavnost«

Moja dejavnost je osrednje mesto, na katerem najdete vse, kar ste iskali, si ogledali in ste predvajali z našimi storitvami. Z orodji, ki omogočajo iskanje po temah, datumu in izdelkih, si lahko preprosto ogledate svojo preteklo dejavnost v spletu. Posamezne dejavnosti ali celotne teme, za katere ne želite, da so povezane z računom, lahko trajno izbrišete.

Ikona načina brez beleženja zgodovine v Chromu

Zasebno brskajte po spletu v načinu brez beleženja zgodovine

Na podlagi spletne zgodovine so lahko vaši rezultati iskanja uporabnejši. Brskate pa lahko tudi zasebno. Če računalnik na primer uporablja tudi boljša polovica, verjetno ne želite, da bi zaradi zgodovine brskanja nehote razkrili darilo za rojstni dan, ki ste ga iskali. V takih primerih v računalniku ali mobilni napravi odprite okno brez beleženja zgodovine in Chrome ne bo shranjeval zgodovine brskanja.